drewniane formy do pieczenia
pieczenie
Foremki drewniane z przeznaczeniem do pieczenia chleba, wyrobów cukierniczych, mięsnych, garmażeryjnych, wegetariańskich. Możliwość odgrzewania w mikrofali. Cieszą się coraz większym zainteresowaniem producentów zdrowej żywności, zakładów rzemieślniczych i manufaktur. Zastosowanie foremek drewnianych do pieczenia i przechowywania to połączenie nowoczesności z tradycją i ekologią.
.
Cechy użytkowe:
- wykonane z naturalnego drewna topoli
- temperatura piekarnika podczas pieczenia do 220oC
- mikrofalówki: pieczenie oraz odgrzewanie potraw przy 240oC do 20- 30 minut
- możliwość mrożenia
- nie podlegają interakcji podczas obróbki termicznej
- w zależności od wysokości temperatury i czasu pieczenia foremki służą do wielokrotnego użytku. W jednej foremce można wypiekać od kilku do kilkunastu razy.